02 mei 2008

KOOKCURSUS IN LUANG PRABANG




In Luang Prabang kan je op drie plaatsen kookles volgen. Wij kiezen voor de '3 Elephants Cafe'. 's Morgens vertrekken we om 10 uur met een van de leraars naar de plaatselijke markt voor een snelle update inzake 'warenkennis'. We zijn met acht deelnemers: 3 Engelse meisjes, 2 Amerikaanse, een Oostenrijker en wij. De rondleiding op de markt is moeilijk omdat Pierre-Jan (zeker niet zo geschreven, maar zo klinkt zijn naam) Engels spreekt met een onverstaanbaar accent. Als we terug zijn in de keuken krijgen we allemaal een schort voorgebonden en een cursus vol recepten. Nu aan de slag! Iedereen wordt per 2 gezet aan een kookstation en we maken in totaal acht gerechten klaar, gespreid over de hele dag. Het wordt een feest dat duurt tot een uur of zes.
We merken nauwelijks dat de lunch overgaat in het diner. We maken de heerlijkste gerechten zoals Feu Khua (noodels met kip en groenten, zie foto), Luang Prabang salade, Oh Paedak (Lao varkenscasserole) en andere. We leren niet alleen die gerechten klaarmaken, maar krijgen ook info over de Lao eetcultuur. We onthouden: in Laos eet je nooit alleen.
Tegen het eind van de dag is ieder van ons een indigestie nabij. Wij kletsen nog wat na met Mike, de deelnemer uit Oostenrijk. Hij geeft ons nog een 'gouden' tip voor een kookcursus in Chang Mai in Thailand. Bedankt Mike, maar voorlopig even niet...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wij komen deze zomer met veel plezier proeven van jullie kooktalenten in Hasselt!!!

Vele groeten,
belle en tom

Nu nog in La Paz, morgen tussen de apen en de krokodillen... dat beloofd!