04 juni 2008

LAATSTE BEZOEK AAN BANGKOK


Krabi is de mooiste streek in Thailand. Voor ons althans. Nadat we min of meer vat hadden gekregen op de ligging - Krabi is een provincie langs een grillige en bergarchige kuststrook, waar het soms onduidelijk is of je nu in een baai bent op het vasteland dan wel op een schiereiland of op een eiland - hebben we een week genoten van dit stukje paradijs op aarde. De natuur is hier ondanks de hitte verrassend groen en vruchtbaar. Op de ochtendmarkt vonden we de lekkerste mango's en ramboetans - ze vormden perfecte tussendoortjes na een thaise massage op het strand.

Na Krabi gooien we ons terug voor 3 dagen in het woelige leven van Bangkok. We bezoeken de zondagmarkt van Chatuchak - duizend winkeltjes op een kleine oppervlakte - op zoek naar enkele souvenirs voor thuis. Ook gaan we een frisse (hoe fris is 38 graden?) neus halen in Lumpini park, zeg maar het Central Park van Bangkok.

En dan is er nog de uitdaging van het transport. De meeste toeristen nemen een taxi in Bangkok, maar ik heb die kleine afwijking waarbij ik kost wat kost de stad wil doorkruisen met het openbaar vervoer. Wij logeren deze keer dicht bij het Thai Boxing Stadium in het commerciele centrum. Dat ligt op een kilometer of 4 van Kao San Road, de bekendste toeristische straat in Bangkok. Na een uitvoerige studie van de kaart lossen we het als volgt op: we nemen de nieuwe metro van Lumpini tot Sumnit Station. Daarna stappen we over in de BTS Skytrain. Aan het eindstation steken we door naar de ferry. Die boten varen de hele dag lang op en af over de Phra Khan rivier die door het centrum van Bangkok meandert. Er is een halte op 150 meter van Kao San Road. De hele tocht neemt bijna een uur in beslag: een uur genieten vind ik dat.

Tot slot de oplossing van het raadseltje. Ingrid heeft 50 gram haar gekocht en heeft die in haar haar laten inlassen (zie foto). Dat hele haarextensie idee heeft ze aan Sigrid te danken. Zij kwam ook terug van Thailand in een min of meer onherkenbare staat: met lang haar dus. Negen maanden lang was dat lange haar een belangrijk gespreksonderwerp. Doe ik het of doe ik het niet? Nu is het gebeurd. Een nieuw hoofdstuk kan beginnen: Ingrid met lang haar. Benieuwd hoe lang dat zal duren:)

En dan nu de uitsmijter. Ik heb i-lights. De kapper die mijn haar korter knipte, stelde voor om "i-lights" te knippen. Ik verstond het niet zo goed, maar zij toonde een schaar en ik dacht nog: "leuk, die gaat er een Thaise touch aan geven". Maar de i-lights bleken highlights, in plat Vlaams ook wel mechkes genoemd.

Mechkes. Niet bepaald de afsluiter van Azie die ik me had voorgesteld...

Rarara


Vreemd voorwerp in Bangkok. Wie raadt er wat dit is?