27 juli 2007

So far so good

Ecuador is het op 1 na kleinste land van latijns amerika, maar met een enorme biodiversiteit. Het land is verdeeld in 4 delen: + de costa in het westen + de andes in het centrum + de amazonia in het oosten + de galapagos eilanden.
We zullen onze zes weken dus nodig hebben.
Wij zijn nu in Quito voor een cursus Spaans, maar proberen natuurlijk ook wat op te steken van de cultuur in een stad die door de Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed in 1978. Onze leraar Santiago 'Santi' geeft tijdens zijn les tips om leuke plekjes te bezoeken. Quito is een verrassend grote stad met ongelooflijk mooie zichten op de vulkaantoppen. Het ligt op 2850 m hoogte, vlak bij de evenaar, hetgeen je wel voelt. Een kleine inspanning, zoals een trap oplopen, is al vermoeiend.
Het panorama vanop het terras van ons hotel is schitterend. Het hotel is gelegen in het historische centrum, met het presidentieel paleis op de plaza grande, en vele andere historische gebouwen. Eentje zijn we gisteren een beetje verplicht gaan bezoeken, het monasterio de San Francisco. Het gaat over Franciscus de Assisie, maar dat zou ons normaal gezien nooit naar binnen lokken. Nee, het was een serieus onweer dat ons tot voorbij het loket van het monasterio dreef. Toch nog goed dat we het hebben gezien, want de kapel die ze nu aan het restaureren zijn (na een aardbeving lang geleden) is een pareltje. Het museum geeft uit op die kapel, vooral het plekje waar de priesters de vespers zongen ademde de sfeer van die tijd.
IN het noorden van de stad ligt een heel ander soort Quito, namelijk het moderne stadsgedeelte. Helemaal niet zo interessant, vonden wij. Het wordt niet voor niets Gringo Town genoemd. We bezochten er wel la casa de la cultura ecuadoriana, waarin el museo del banco central gehuisvest is. Hier vind je de grootste collectie Ecuadoriaanse kunst. Keramiek daterend van 1200 v CHr. tot 1534, maar ook gouden decoratieve stukken waar menige goudsmid inspiratie zou kunnen opdoen.
Santi nam ons bij wijze van les ook mee uit lunchen en zo kwamen we in een cafeteria terecht, een piepklein restaurantje aan een gerenoveerd pleintje vlakbij het hotel. We aten er een heerlijke almuerza (lunch) -drie gangen- voor 1,5 USD per persoon, vers geperst sap inbegrepen.
We gingen ook met onze leraar spaans naar de markt om er de namen van fruit en groenten te leren. Fruit dat we niet kennen, en waarvan vaak enkel het sap wordt gebruikt. In het hotel is er dan ook dagelijks een helehoop versgeperst fruitsap bij het ontbijt. Yummie.

26 juli 2007

PIC OF THE DAY


Noche Ecuadoriana in ons hotelletje. Gezellig sfeertje op het terras.

10 AM PIC


Verhuizen naar een rustigere? kamer...

Compagnon de route



J'avoue, au debut c'etait mon idee de partir.
Mais c'est nous qui l'ont prepare ensemble.
A partir de maintenant elle est mon compagnon de route.
Vous autres, restez assis et venez nous voir de temps en temps sur cette weblog
Pour nous, l'aventure a commence
Hasta la vista

25 juli 2007

Paul Theroux


What a surprise, John, to find a brand new book delivered in Hasselt. Well, Hasselt is just a memory at this moment, since Ingrid and I left home for about a year. While we-re on the move at that round the world trip, others will be living in our house. ANd the book may be freshly printed, the fist issue from Paul Theroux {the old patagonian express} was published in 1979.
Thank you John. I hope I will have finished it by the time we-ll reach Pablo Nerudas house in Temuco, CHili. From that moment on, I hope to be able to switch to Nerudas poetry.

pic of the day


Nog zoiets ambitieus. Zou het ons lukken om elke dag de beste foto te selecteren en die op onze weblog te zetten...
Dit is alleszins een verdienstelijke poging. Ingrid komt tot bezinning in de basilica van Quito, een gigantisch gebouw dat we vanaf het terras van ons hotel zien. Helaas lijkt de basiliek vanbinnen helemaal geplunderd te zijn.

10 am pic


Vanaf vandaag proberen we elke dag om 10 uur in de voormiddag een foto te maken, no matter what. Wat zien wij om 10 uur... Vandaag een man die de krant leest op het centrale plein voor het presidentieel paleis in Quito.

24 juli 2007

AANGEKOMEN



Hola,

We zijn na een veilige vlucht - sjieke luchthaven in Madrid - netjes op tijd aangekomen in Quito, hoofdstad van Ecuador. We zitten nu op z'n minst een achttal dagen in hostal Secret Garden. Onder andere omdat het het mooiste terras heeft van Quito, maar zeker ook omdat we hier een intensieve cursus spaans gaan volgen. Op datzelfde terras. Vandaag de oude binnenstad verkend, ja mama, ook in de basiliek danke danke gaan zeggen, en een ijsje gaan eten bij wat volgens onze reisgids de beste heladeria van Quito is. Ziezo, ik ken m'n eerste woordje spaans al: heladeria. Tot slot: onze kamer is maar zozo (budgethotel, moet ik geen tekeningske bij maken), maar het ontbijt is super!!!
Volgende keer proberen we wat foto's erbij te zetten, maar ik ben de handleiding nog aan het lezen...
Proximus heeft in Ecuador een deal gesloten met operator Conecel, maar die blijkt zelfs in de hoofdstad niemand te kennen. Dat belooft. Voorlopig dus geen ontvangst met de gsm.

Dikke kus van Hans en Ingrid