22 augustus 2007

Cuenca































Ingrid en ik zijn sinds kort lid van Servas, een organisatie die wereldwijd actief is en die probeert mensen dichter bij elkaar te brengen. Als je er lid van bent, kan je over heel de wereld terecht bij andere leden. Ze helpen je met informatie, begeleiden je op je zoektocht naar leuke uitstappen en meestal kan je er ook terecht voor een overnachting of twee. Wie er meer over wil weten, moet maar eens surfen naar www.servas.org
In Cuenca zullen we logeren bij de familie Polo: Tito, Diana, Claudia en Juan Andres. We nemen in de busterminal voorlopig afscheid van James, Sebastian en Damaris. Blij dat we even uit het backpackers circuit zullen zijn, wachten we Claudia. We duiken de volgende dagen helemaal in het spaans onder. De familie is supervriendelijk, maar de communicatie in het spaans verloopt in het begin toch niet helemaal zoals het zou horen... na 20 uur spaanse les. We voelen ons meteen welkom in dit warme gezin. Vader Tito is chirurg (uroloog) en specialiseert zich in niertumoren, moeder Diana is dokter, Clauda is net afgestudeerd aan de modeacademie en Juan Andres is ingenieur automechanica. Inderdaad, dit is geen standaard gezin. Maar ze helpen waar ze kunnen: de zoon van de huishoudster, David, wordt als een volwaardig lid van de familie beschouwd en Tito probeert David een betere toekomst te bezorgen.
De eerste avond neemt het gezin ons mee uit eten: conchas (zeevruchten), scampi`s en een (eindelijk) lekker wijntje. Op zaterdag gaan we met de familie het nationaal park van Cachas bezoeken. We wandelen doorheen een zogenaamd paradijs voor allerlei exotische vogels, maar de vogels staken: we zien twee mussen. Misschien is het voor de vogels al even koud als voor ons: sinds een week laat de zon het afweten, we halen overdag geen 20 graden. Op zondag trekken we er zelf op uit. We nemen de bus naar de markt in Galaceo en bezoeken het `juwelendorpje´Chordeleg`. Ook krijgen we een rondleiding in de grootste orchideeënkwekerij van Ecuador en als we de gids mogen geloven de grootste orchideeënkwekerij ter wereld. Die plantjes beginnen hun eerste jaren in een glazen fles (zie foto`s). Diana is er niet gerust in dat ze ons een hele dag er op uit stuurt en geeft ons haar gsm mee. Ze staat er op dat we haar bellen zodra we terug in het busstation van Cuenca zijn. Het gezin pikt ons daar terug op en die avond zakken we even door in het centrum van Cuenca, in het aldaar wereldberoemde cafe Austria.
Helemaal te gek wordt het als Diana en Tito ook blijken te zorgen voor een nieuwe accomodatie. We kunnen vanaf maandag naar Fabiola, da´s Diana´s jongere zus. Die verhuurt (onder andere) studio´s en eentje daarvan staat tijdelijk leeg. Wij mogen er tot zaterdag in. Joepie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie genieten, en dat is het allerbelangrijkste!

Groeten van Dominic, Isabelle en Emma

Anoniem zei

Sorry beetje laat met reageren. We leven nog en zie dat jullie dat met volle teugen ook doen. De foto's zijn prachtig. Ik blijf jullie volgen !
Vaya con Dios, amigos,
Annelies

Anoniem zei

Hi Ingrid, Hans,...
1x per week - meestal in de laate uurtjes - maak ik er een routine-travel-trip van om jullie eventjes te volgen.
Heerlijk vind ik het om te kijken en lezen wat jullie nu weer gezien en gedaan hebben. Het is toch altijd een beetje meereizen en genieten.Morgen kan ik kids en co. weer honderduit vertellen waar jullie al geweest zijn... zullen we samen ook een beetje dromen...
Veel liefs en dikke kussen
Karin, Elise, Mart en Marc