31 augustus 2007

Galapagos eilanden, dag 4










Woensdag zitten we op Santa Fe, waar we het verschil leren zien tussen zee- en landleguanen die er erg kort bij elkaar leven. Het eiland is begroeid met een plant die in het droge seizoen het landschap mooi rood kleurt. Je vindt er ook de opuntia´s, een soort cactus op een stam zodat de leguanen niet aan de sappige maar stekelige bladeren kunnen. De beestjes zijn ook verzot op de cactusvijgen. Het is me een strijd zodra zo een vijg op de grond valt. Dan beginnen ze te bekvechten en veranderen de anders zo rustige monstertjes in gehaaide, snelle ruziemakers.
De witte takken die je op de foto´s ziet zijn die van de zogenaamde holy stick tree of te Palo Santo. De geur lijkt op die van Sandalwood. In het droge seizoen zijn deze bomen kaal, maar binnen enkele maanden, als het terug begint te regenen, krijgen ze witte bloemen en blaadjes.
Ook hier leven een aantal prachtige zeevogels zoals de swallow tailed Gull (een mooie meeuwsoort) en de tropical bird. Die laatste maakt een heel specifiek lawaai. Oh ja, en Ingrid is die dag toch nog gaan snorkelen. We zagen beiden een koppeltje schildpadden onder ons.

Geen opmerkingen: