03 september 2007

Guayaquil













Donderdag 30/08 nemen we een taxi van de luchthaven van Guayaquil terug naar La Casita Belga, waar we rond 15u aankomen. We hadden een gedeelte van onze bagage vorige week achtergelaten in onze kamer in dit hotel, en alles ligt nog netjes op z'n plaats. We zijn maar wat blij dat we een fatsoenlijke douche kunnen nemen, want dat kleine badkamertje op de boot was serieus behelpen. Petje af voor matrozen en andere bootlui. Vandaag zijn we echte luxepaarden in dit hotel. Er zijn buiten ons geen andere gasten en dus stoken ze de jaccuzi warm voor ons alleen. We eten s'avonds samen met de medewerkers: Henry, Floor en Giovanni.
Vrijdag organiseert Henry voor ons een mini uitstap naar een van hun projecten. Het gaat over een hacienda op een klein uurtje rijden van het hotel. We komen aan op een totaal afgelegen plekje waar hoog op een heuvel enkele gezinnen wonen, waaronder de grootvader van Henry. De huizen staan er op poten om overstromingen en ongedierte te kunnen trotseren. Het project is al ten dele gerealiseerd: er werd een pomp aangevoerd uit Belgiê en die zorgt nu voor de watervoorraad voor de dieren. Guy nam onlangs een staal van het water mee naar Belgiê om het te laten analyseren en gelukkig blijkt de kwaliteit na koken zelfs goed voor consumptie voor de mens.
Die namiddag zet Henry ons af in downtown Guayaquil. Aangespoord door Guy en Henry wagen we het dus toch om de binnenstad te gaan verkennen. We bezoeken in sneltreinvaart het parque de centenario (ofte het parque de iguanas), de malecon (dat is de dijk) en de barrio 'Las Peñas'. Deze volkse wijk werd zes jaar geleden volledig opgeknapt en ze zijn nog steeds bezig aan de modernisering van de buurt. Het is er veiliger dan in Hasselt want om de 100 meter staat een gewapende veiligheidsagent.
Die avond komt ook de groep van Joker met Geert als reisleider toe in La Casita Belga. Het gezelschap heeft de afgelopen drie weken door Ecuador getourd en het is hun laatste avond. Leuk om van die mensen te horen wat zij toppers van het land vonden... Ieder heeft toch andere prioriteiten en dat is maar goed ook. Om de laatste avond waardig af te sluiten gaat de hele groep nog op stap in de stad.

Geen opmerkingen: