29 september 2007

Ingrid is jarig!









Vorige week zaterdag was Ingrid jarig. Stijn en Anneleen hadden me vooraf gevraagd waar ze Ingrid een plezier mee konden doen. Een goei taart, floepte ik er uit, en jawel hoor, ze kennen er hier wat van! Er is een bakker die hele lekkere chocolade- en appeltaart maakt. Dus dat was een hele verassing voor Ingrid. Zelf had ik er niet zoveel werk van gemaakt: een elastiekje voor in haar haar, want ze kan bijna een staartje maken!
De dag verliep verder erg rustig. Lang uitgeslapen (normaal zijn we hier altijd wakker tussen 6 en 7) en na het ontbijt de platte rust verder gezet in de hangmat. Die dag hing er wel iets speciaals op de wasdraad: de eigenaars van het appartement, die beneden wonen, hadden rauw vlees te drogen gehangen op ons terras: flink wat zout, twee dagen in de zon, en je hebt een lekkernij, waar wij helaas onze neus voor ophalen.
In de namiddag zijn we gaan zwemmen in het stedelijk zwembad. Het water komt rechtstreeks uit de bergrivier die 20 meter verderop ligt. Het was dus behalve erg proper ook erg koud. Jammer genoeg ligt het zwembad in een lager gelegen deel van Abancay, en door dat kleine hoogteverschil gonst het daar plots van die kleine vliegjes die heel venijnig kunnen steken.
Na het zwembad schoven we dus aan voor de taart, en die avond zijn we met Stijn en Anneleen lekker uit gaan eten in het beste restaurant van de stad.

Geen opmerkingen: