18 november 2007

JEANS



Onze laatste dag in Salta was ferm balen. We hadden alweer een hele verzameling spulletjes bij elkaar gesprokkeld en die drie kilo wilden we absoluut versturen voor we verder richting Mendoza zouden reizen. Maar de post, dat gaat niet vanzelf in Argentinië. Er zijn uiteraard de openingsuren (alles, ook de post, is hier dicht tussen 13 en 16 uur) maar er is ook de douane. Iemand heeft op een blauwe maandag de douane uitgevonden om toeristen te pesten die pakjes willen versturen naar België. Die douane is helaas op vrijdagnamiddag niet open. "Toch niet in dit postkantoor mijnheer, gaat u maar even naar de volgende wijk hier drie kilometer verderop, daar willen ze wel eens later werken." Maar ook daar gaf niemand thuis. Zelfs het hele postkantoor bleek gesloten. Dus wij met ons hele boeltje terug naar het busstation, waar we het in bewaring gaven tot we later die avond met een bus naar La Rioja zouden vertrekken.

Meestal eten we onze frustratie weg met een ijsje. Maar dat was nu niet genoeg. We liepen een Levis winkel binnen (de eerste in Latijns Amerika) en kwamen er terug buiten met allebei een jeans. Die hadden we namelijk thuisgelaten omdat jeans zogenaamd onhandig zou zijn op reis. Daar hadden we al na een weekje Ecuador spijt van.

Die laatste avond, een uurtje voor we op de nachtbus springen naar La Rioja, hebben we nog een gezellig uitje met Lykke en Wijnand uit Nederland, Horatio (onze Couchsurfing host) uit Argentinië en Russ en Trish uit Engeland (ook Couchsurfing hosts in Salta). Russ reserveert in het beste steakrestaurant van Salta. Het ziet er niet uit, zo'n klomp vlees op je bord, maar ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n lekkere steak heb gegeten.

Salta. Prachtige stad. Vriendelijke mensen. En de beste Argentijnse steaks.

Geen opmerkingen: