22 november 2007

La Rioja






Over La Rioja kunnen we kort zijn: het was er heet heet heet, en tussen 13 en 18 uur sluit iedereen zich op in huis, met de airco vollen bak. We kwamen er toe in een weekend en dat maakte de zaak alleen maar erger. Nergens een wasserij te vinden die open was, de post gesloten en de douane (we zaten nog steeds met dat pakketje om naar België te versturen) werkt in La Rioja enkel op dinsdag en vrijdagvoormiddag. Dan maar wachten tot dinsdagochtend en de tijd ondertussen doden met de uitgebreide weekendeditie van Clarin, een van de twee nationale kranten in Argentinië, en een bezoek aan Talampaya Parque Naccional. In dat Nationale Park was het zo mogelijk nog heter: 40 graden op de middag. De gids vertelde dat het nog heter kan: "kom over een maand maar eens terug, dan krijgen we hier pieken van 48 graden". Nee bedankt.
In het park veel spectaculaire beelden. Ook hele bijzondere planten en dieren. We konden een foto maken van een vos, zagen heel hoog enkele condors cirkelen, en zagen 'groene' bomen. En met groen bedoel ik dat zowel de stam, de takken als de bladeren groen zagen. Blijkbaar gebeurt de fotosynthese bij dit soort bomen niet enkel in het blad, maar ook in de takken en de stam. Maar het mooist vonden we toch de imposante rode rotsformaties, door tijd, wind en water zodanig gepolijst dat je er vanop een afstand allerlei figuren in kan zien. We zagen een kathedraal, een monnik en een puma... in steen.
Op dinsdag raakten we eindelijk onze post kwijt - nu versturen we echt niks niks niks meer vanuit Zuid-Amerika - en daarna was het koersen naar de Terminal, waar we de bus op moesten voor een ritje van 10 uur naar Mendoza. Die Terminal is trouwens een pareltje: hij werd begin 2007 geopend.

Geen opmerkingen: