20 januari 2008

HOT WATER BEACH & HAHEI CATHEDRAL COVE







Vandaag rijden we twee uurtjes omhoog tot aan Hot Water Beach. De zee ligt hier op een breuklijn in de aarde en daardoor kan de hitte van de vulkanische ondergrond tot aan de oppervlakte komen. Dat schijnt een spectaculaire ervaring te zijn. Je hoeft maar met een schupje een kuil te graven in het zand en hop, je kan genieten van 60 graden water aan je kont. Uiteraard is dat te warm, maar dan is het gewoon een kwestie van voldoende toevoer te voorzien van zeewater en klaar is kees.
Vandaag hebben we pech, want de zee is zo onstuimig dat zelfs bij eb de golven te ver op het strand komen en je het effect van het weldadige warme water nauwelijks voelt. Het lukt wel als we met onze voeten tien centimeter diep in het zand graven. En geen centimeter dieper, want dan wordt het echt te heet.

Later die dag maken we een wandeling naar Cathedral Cove. Door de poreuze structuur van de rotsen en de sterke branding op deze uithoek, vormde zich de voorbije eeuw een prachtige boog over het strand. Met een beetje fantasie kan je er een kathedraal in zien.
S'avonds terug naar Dennis en Joy, waar ze net het verlossende bericht gehoord hebben dat het morgen gaat regenen. De grasvelden stonden veel te droog. Maar wij gaan de volgende dag camperen...

Geen opmerkingen: