04 augustus 2007

De mensen rondom ons

Hilary en Jane
Zij is geboren in de states, hij in Engeland, ze zijn nu een stuk over de vijftig en wonen in Nieuw Zeeland. Ze vertrokken zes maand geleden uit hun huis, gingen eerst familie bezoeken in Londen, daarna trokken ze naar de US waar zij op bezoek ging bij haar familie. Nu doen ze Zuid Amerika. Leuk om zo´n oma en opa op trektocht tegen te komen, dan zijn wij toch niet de oudsten.
Nicole
Uit Nederland. Een echte globetrotter, ze reist altijd alleen en wordt volgend jaar veertig. Tegen die tijd wil ze zich permanent gaan settelen, niet in NL, oh nee, maar in Spanje. Tot die tijd verhuurt ze haar huis en trekt ze rond in Azie en Zuid Amerika. We kwamen haar tegen in ons eerste hotel, en nog eens toen we boven op de Pichincha stonden (4.100 meter). Zij volgt spaans en verblijft in een gastgezin in Quito. Een hele leuke ervaring volgens haar. Ze vindt het hotel Secret Garden net iets te engels, nu je het zegt Nicole, we hebben de afgelopen dagen inderdaad meer ons Engels zitten oefenen dan ons Spaans. Moeten we dringend es iets aan doen. Haar weblog is http://npl.waarbenjij.nu/
Craig en Tanja
Hij is uit Engeland, zij is een Duitse. Ze kennen elkaar twee jaar en doen deze reis halvelings om hun relatie uit te testen. Ze vertrokken acht maanden geleden in het zuiden van Chili en werken zo hun weg naar boven, tot ze over een maand zullen eindigen in Colombia. Trouwens wie echt in wil zijn als wereldreiziger moet Colombia op zijn tocht inpassen. Velen schrikken er voor terug - drugs nietwaar - maar het schijnt een veilig land te zijn voor toeristen en nog heel erg authentiek.
Hun weblog is te vinden op www.craigandtanja.blogspot.com. Het begint niet toevallig met de slogan ´Craig and Tanja on career break´. Tanja gaf ons enkele supertips voor leuke plekjes in Argentinie. Zij is een levende Lonely Planet gids. Terwijl zij reisverhalen vertelde, zat haar vriendje ziek te wezen op zijn kamer.
James
James,27, is geboren en getogen in Sydney en trekt voor zes maanden alleen rond in Zuid Amerika. Toevallig begon hij net twee weken vroeger als ons aan zijn reis. Hij deed eerst de Galapagos en zakte daarna af naar Quito om er net zoals ons spaanse les te volgen in hotel secret Garden. Hij is eigenlijk met ons mee naar Otavalo gegaan en we zijn eigenlijk de afgelopen drie dagen samen met hem op pad gegaan hier in Otavalo. Zijn moeder was in 1966 de 'Banana Festival Queen' in Australie, zijn vader is wijnkenner en James zal terug bij zijn ouders intrekken als hij eind januari terug komt van zijn zuid amerika reis. Leuk om weten is dat hij ons alvast heeft uitgenodigd om in Sydney bij hem en zijn ouders op bezoek te komen. Hij heeft ons ook wegwijs gemaakt in de beste strandjes en markten in Sydney.
Geert
Geert is uit het meetjesland en heeft al jaren last van reiskriebels. Hij reisde twee jaar doorheen Azie, voornamelijk India, en dan nog eens twee jaar doorheen Noord en Zuidamerika. Dankzij al die ervaring gaat hij nu voor het eerst proberen een groep van Joker te begeleiden die volgende week voor drie weken naar Ecuador komt. Hij logeert nu in ons hotel in Otavalo, en is druk bezig met de voorbereidingen voor als zijn groep aankomt. Gisteren ging hij met ons mee voor een lange wandeling in de bergen rond Otavalo. We waren dus met z´n vier. Ingrid, James, reisleider Geert en ik. Ik sta er van te kijken hoe die toevallige ontmoetingen uitgroeien tot interessante contacten, aangename gesprekken en verrijkende ervaringen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Ingrid en Hans,

ook ik heb effe zitten gluren naar de foto's.
Veel plezier nog en geniet ervan!

Annick Appeltans.