28 augustus 2007

Galapagos eilanden, dag 1








De galapagos eilanden vormen volgens onze gids Fabian het mooiste stukje natuur op aarde. En hij kon wel eens gelijk hebben. We schepen in op de 'Yate Sulidae', een miniatuur piratenschip met acht kajuiten en net geen plaats voor Jack Jhonny Depp Sparrow. We zijn ook zonder hem een bont gezelschap: Larissa uit de UK, Laura uit de VS , Fritzi en Andreas en Silvia en Suzanna, allen uit Duitsland, Valeria en Allesandro uit Italië en Olivier en Stephanie uit Frankrijk. We varen naar 'Bahia Tortuga Negra' waar we vanop een kleiner bootje (en zogenaamde `dingi`)in de mangrove zeeschildpadden en haaien (white reef sharks) kunnen bewonderen. Ook maken we voor het eerst kennis met de hier erg bekende `Blue Footed Booby`.
Die eerste nacht wordt er eentje om niet licht te vergeten. Na het avondeten in de baai start de kapitein de motor om koers te zetten naar het volgende eiland. De tocht zal acht uur duren en de bedoeling is dat we slapen terwijl de boot vaart. Maar al na een half uur in open zee begint de boot zo hevig te bonken en te rollen dat iedereen wijselijk besluit zijn of haar bed op te zoeken. Iedereen vecht tegen zeeziekte, gelukkig hebben Ingrid en ik dankzij Touristil weinig last gehad. Enkel een paar blauwe plekken, want als je s`nachts naar het toilet wilde moest je eerst een gevecht aangaan met de wilde zee tussen Baltra en Isla Floreana. Staan is onmogelijk, zitten bijna niet te doen. Liggen en wachten op betere tijden: dat is het lot van ons allen in deze zeer woelige nacht. De bemanning zit ondertussen allicht op het dek te lachen: die vinden dit nog niks.

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor de Galapagos is de zee telkens woelig van midden augustus tot einde october. Er komen op dat ogenblik verschillende waterstroomen te samen en is het meestal koel en bewolkt.
Wim Galapagosnet.com