24 oktober 2007

Isla del Sol







Op maandag 22 oktober brengt een boot - dit keer een echte mét motor - ons voor een hele dag naar Isla del Sol. Onderweg hebben we een prachtig zicht op de bergen rondom. Ja het is vreemd. We zitten op 4.000 meter, en rond ons zien we besneeuwde bergtoppen. Wat me nog het meest betovert, zijn de wolken die zich boven de boot vormen. Op de foto kan je zien hoe ze voorbij drijven in alle mogelijke tinten tussen wit en grijs. Die dag zal de zon ons niet in de steek laten: van 9 tot 18 uur staat ze loeihard te branden op ons hoofd.
De boot zet ons af op het noordelijke stuk van het eiland: Challapampa. Veel toeristen blijven hier ook overnachten. Dat hadden we beter ook gedaan, want dit is zo puur: er is geen enkele vorm van gemotoriseerd vervoer. Enfin, we bezoeken de ruines en een hoop stenen waarvan de gids beweert dat het heilige stenen zijn die vroeger de Roca Sagrada vormden. Je zou in de rotsformatie een gezicht van een puma moeten herkennen, maar daar heb je dan toch veel fantasie voor nodig. Hier heeft een God - hij liet zich aanspreken met Wiracocha - de zon, de maan en de sterren geschapen. Awel, nu weten jullie het ook.
Na die rondleiding vatten we de wandeltocht aan die ons naar de zuidelijke kant van het eiland brengt: Yumani. Het landschap is onbeschrijflijk mooi. Je hoort er enkel de wind en de vogels. We wandelen die 3 uur bijna volstrekt alleen op die aangegeven route: heerlijk hoe Ingrid me allerlei dingetjes in m`n oor fluisterde. Zoals: je hebt de laatste tijd zoveel naar andere vrouwen zitten kijken dat het me verbaast dat je me nog niet van die hoge rots hier hebt afgeduwd. Rond 16 uur en zonder verder geruzie vertrekt de boot terug naar Copacabana. Op de boot hebben we nog een leuke babbel met een ouder koppel uit Ieper. Ze zijn beide verliefd op Argentinië en geven ons veel tips.

Geen opmerkingen: