12 oktober 2007

Laatste dag in Abancay

We zijn hier in Abancay aan onze laatste werkdag bezig. De studenten zijn volle bak aan het monteren, af en toe ga ik eens kijken en helpen als het al te gortig wordt. Straks worden er 2 reportages getoond op de regionale tv, met een live interview in de studio met Stijn. Dat wordt spannend. Daarna is er een afscheidsfeestje gepland. We gaan uit eten in het beste restaurant van de stad en daarna treffen we alle juffen van de school in een cafe hier in Abancay. Weinigen zullen echter meegaan naar het restaurant, want de juffen verdienen hier zo'n 150 euro per maand. Dan kan een biefstuk er niet af.

De plannen daarna zijn bekend:
Morgen zaterdagvoormiddag inkopen doen voor onze tocht te voet naar de machu picchu (wereldwonder te bekijken op http://www.new7wonders.com/index.php?id=486)
Daarna nemen we de bus naar Cusco, maar halverwege laten we ons afzetten in de buurt van Mollepata. Dan moeten we nog een 'collectivo' of taxi nemen naar Mollepata zelf, waar we rond 18 uur verwacht worden bij Freddie. We kunnen er overnachten. Zondagmorgen nog water kopen in het gehucht (15 liter) en daarna de paarden laden. Wij gaan met Freddie z'n neef mee, die de streek op z'n duimpje kent, die ook weet bijvoorbeeld waar je droog hout kan vinden om vuur te maken, om water te koken enz. We nemen twee paarden: eentje voor de bagage (tent, water, rugzak...) en een paard als reserve voor als een van ons beiden moe wordt (de tocht komt op dag twee over een bergpas van meer dan 4.000 meter). Zondag beginnen we dus aan de tocht: het neefje van Freddie, twee paarden, Ingrid en ik. We stappen drie dagen door de bergen en op dinsdagmiddag komen we dan aan in Playas waar we een bus moeten nemen naar 'HydroElectrica', van waaruit we een trein kunnen nemen naar Aguas Calientes. Dat dorp ligt op een uur stappen van de Machu Picchu. Daar moeten we een hostal zoeken en kunnen we voor het eerst weer douchen. Woensdagochtend staan we om half 5 ten laatste op, want het moet fantastisch zijn om de zonsopgang mee te maken in die met mysteries omhulde stad Machu Picchu. Dus rond 6 uur die woensdagochtend zullen we er zijn: de bekendste plek van heel Latijns-Amerika. Op de middag moeten we terug naar beneden stappen en dan een trein nemen richting Cusco, maar niet helemaal tot Cusco omdat dat verschrikkelijk duur is (trein hier is in handen van een multinational, ze weten ook wel waar de toeristen komen). In Ollantaytambo moeten we uit de trein. Daar kunnen we aansluitend en veel goedkoper een bus vinden die ons in enkele uren tot Cusco brengt. Die avond hopen we rond 20 uur aan te komen bij de Italiaanse Vittoria, waar we twee nachten geboekt hebben. Op donderdag moet ik een dagje les gaan geven op de universiteit in Cusco, faculteit communicatie. Les is een groot woord: het wordt een soort van uitwisseling van ervaringen. Ze hebben daar een audiovisuele afdeling met naar het schijnt spiksplinter nieuw materiaal geschonken door de europese gemeenschap, maar geen kat die weet hoe ze er mee moeten omspringen. En ze hebben er een française die zal tolken.

Na Cusco gaan we naar Puno, onze laatste halte in Peru. Daar hadden we graag twee nachten verbeven bij een Servashost, maar Irma vertrekt -spijtig voor ons- morgen zelf op vakantie en zal er de 22ste pas terug zijn. Eind volgende week zullen we dus aan het Lago Titicaca zijn: 2 dagen in Puno (Peruaanse kant van het meer)en 2 dagen in Copacobana (Boliviaanse kant) Oef.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo
ingrid en hans
luk had me over jullie world tour gesproken
dus kwam ik eens langs om te zien hoe gellukig jullie der uit zien
wees voorzichtig en profiteer maar een maximum
ik zal regelmatig wel langs komen....
fredo den brusselaar

Anoniem zei

hey Ingrid en Hans , Leuk van jullie in levende lijve te zien en te horen. Dat doet deugt.
Groetjes, dikke bees en tot later,
Frie