22 december 2007

TREVELIN





Trevelin staat niet eens in onze Lonely Planet. Maar het bestaat wel degelijk. Dit kleine dorpje in de achtertuin van Esquel ligt tegen de grens aan te schuren met Chili en - beter nog - vormt de toegangspoort tot Nationaal Park Alerces. Hier krijgen we min of meer hetzelfde te zien als in de buurt van Bariloche, alleen is alles nog een factor puurder en beginnen we hier het isolement écht te voelen. Dit is een streek waar het in de winter al snel 15 graden vriest, waar de wind raast over berg en dal. De natuur is hier niet vriendelijk voor de mens. Behalve vandaag. We bewonderen een gletcher (op de foto verstopt achter een grote gele bremstruik), vullen onze flessen water in het meer 'Lago Verde' en raken alsmaar meer gewonnen voor de idee om een tent te kopen, een goede slaapmat, voedsel voor enkele dagen en dan in dit park van camping naar camping te trekken. Dat zou ons nóg veel dichter bij de natuur brengen. Maar we hebben geen tent. Die zal moeten wachten tot Nieuw Zeeland.
Voorlopig nog even onderdak zoeken bij een Servas familie hier in Trevelin. En da's tot nader order net zo verrijkend dan een nachtje in een tent op een kilometer of drie van een hongerige puma...

3 opmerkingen:

Antonio zei

Dag Ingrid en Hans

Om jaloers van te worden : prachtige foto's, mooie ervaringen, pure natuur, ...
Wij wensen jullie prettige eindejaarsdagen een een sterke start in 2008. Groot gelijk om deze reis te ondernemen. Geniet ervan.

Veel liefs

Soraja en Antonio

Anoniem zei

Hey Hans en Ingrid,

Bedankt voor een gezellige avond in Bariloche! Jullie hebben het precies wel naar jullie zin in Trevelin?! Wij hebben net ontslag genomen, zodat we ook nog een aantal kampeertochtjs in de buurt kunnen maken om ons daarna te concentreren op onze toekomstplannen!
Geniet nog van jullie reis!
Stefan en leentje
www.stefanleentje.mijnalbums.nl

Anne-Hélène zei

Hola Hans et Ingrid!!!
Malheureusement, je ne peux pas lire votre blog, le neerlandais, ca semble trop dur!!! Je vois quand meme que vous allez bien. Je vous souhaite plein de bonnes choses pour le reveillon du jour de l'an et pour l'annee 2008!
Nous sommes a Buenos Aires chez des amis, c'est tres cool. On a vu Eugenie! Nous repartons vers Paris mercredi prochain. A bientot j'espere, bises,
Anne-Helene et Sylvain