02 januari 2008

USHUAIA - THE END OF THE WORLD





Mijn god, iedereen wil naar Ushuaia! Oké, dit vriendelijke stadje aan het Beagle kanaal is uiteraard een must en we zijn best fier op onze stempel van Ushuaia in ons paspoort, maar er zijn zovele mooie dingen te zien in dit continent. Het klimaat is hier onbetrouwbaar: in één en dezelfde dag kan je hier vier seizoenen meemaken. En dat is precies wat je op twee van de foto`s ook kan zien. Je ziet twee keer de straat waar onze hostal ligt, een keertje naar links gefotografeerd, en tien seconden later naar rechts. Regen en zon wisselen elkaar af in een razend tempo. Regenbogen zie je hier net zo vaak als thuis Martine Tanghe.

We staan aan te schuiven in een reisbureau om een busticket te kopen naar Punta Arenas in Chili. Moeten een nummertje trekken en een half uur wachten. Jo, een cameraman uit Gent die over twee weken met zijn vriendin naar Patagonië reist, maakt zich niet onterecht zorgen over de routes die hij wil afleggen in deze streek.

Beste Jo,

Het is niet makkelijk om in Ushuaia te geraken, maar het is misschien nog moeilijker om er weg te geraken. In de haven ligt vandaag een gigantisch groot cruiseschip en ik denk onwillekeurig dat die mensen daar alvast geen last van hebben. De opvarenden zijn morgen alweer weg, en hoeven zich enkel zorgen te maken over welke cocktail ze straks aan de casinotafel zullen bestellen.
Jullie willen straks een bus reserveren van Ushuaia naar Punta Arenas? Wel, wij hebben vanochtend net hetzelfde gedaan. Het was best druk in het kantoor van TOLKAR op calle Roca, maar we hebben een ritje vastgekregen voor nu vrijdag. Tolkar verdeelt de tickets voor busmaatschappij Tecni Austral. Die rijden op maandag, woensdag en vrijdag naar Punta Arenas. De bus vertrekt om 05u30 en duurt 12 uur. Prijs: 125 peso per persoon. TOLKAR heeft ook een website: www.tolkarturismo.com.ar. Deze namiddag ben ik voor jou eens mijn licht gaan opsteken in het infokantoor. Er zijn in totaal drie maatschappijen die dit traject doen. Techni Austral dus, maar er is ook nog Buses Barria met diensten op donderdag en zondag (telkens om 08u, prijs 160 peso) en maatschappij Pacheco die op maandag, woensdag en vrijdag rijden voor 150 peso. Die twee laatste kan je niet boeken bij Tolkar. Je moet daarvoor langsgaan bij reisbureau Tolkeyen Patagonia. Ze hebben geen website, maar wel een emailadres: ventas@tolkeyenpatagonia.com. Tel nr. is 437073 en 424504. Prefixen moet je nakijken in je lonely planet.

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

Groetjes en wees voorzichtig hé,

Hans

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Hans, Ingrid,

Eerst en vooral onze beste wensen voor 2008. Blijf gezond en amuseer jullie. Het is/zal waarschijnlijk de mooiste tijd uit jullie leven zijn.
Bedankt voor de informatie i.v.m. busrit Ushuaia-Punta Arenas. Ik heb ondertussen al een mail naar Tolkar gestuurd en het is perfect mogelijk een busrit te reserveren, mits je hun je creditcard gegevens mailt.
Ik denk dat ik dat maar ga doen.
Ik blijf jullie Blog verder volgen (doe ik al vanaf dag 1), dus tot schrijfs.
Grtz Nancy en Jo