03 januari 2008

USHUAIA, Husky Farm aan Laguna Esmeralda




Niemand klaagt over mijn vieze baard?
Het landschap vraagt om een baard, maar die ochtend schijnt de zon en blijkt de wind wat af te nemen. En hij jeukt verschrikkelijk. Die baard.
Met gladgeschoren gezicht vertrekken we op uitstap naar de huskyhonden. In de winter is dat hier een volwaardige sport: tot 16 honden worden voor de slee gespannen (die weegt 90 kilo), en dan kunnen vier mensen in volle vaart over de vlakte crossen. De honden trekken op dat moment tot maximaal 500 kilo mee. Er zijn trouwens in 2007 voor het eerst opleidingen voor kinderen in dit soort discipline gestart.
Op deze huskyfarm leven 85 huskys en siberische berghonden. Niet alle honden zijn even sociaal als dit exemplaar hier vooraan op de foto. Maar ze stelen natuurlijk allemaal het hart van Ingrid. Jammer dat de meeste aan de ketting liggen, dat geeft geen prettig zicht.
Op weg naar Laguna Esmeralda begint het te betrekken en tegen de tijd dat we boven bij het meer aankomen en ons lunchpakketje uit onze rugzak halen, begint het bovendien flink te hagelen. Baardenweer!

Geen opmerkingen: