04 januari 2008

USHUAIA, 4x4 excursie




We hebben een schat van een gids meegekregen op de 4x4 excursie van vandaag. Sebastian is een combinatie van een gids en een babbelwijf. En dit wijf kan behoorlijk goed met een 4x4 overweg. We rijden eerst door een skigebied. Nu ligt er geen sneeuw, maar in de winter - van juni tot september - kan je hier in superkwaliteit sneeuw komen skien. Omdat dit gebergte slechts op 240 meter boven zeeniveau ligt (!) is het bovendien uitstekend oefenen voor competitieskiers. De lucht is op deze belachelijke hoogte nog rijk aan zuurstof. Het olympisch team van Zwitserland is hier in 2007 komen trainen.
We leren ook veel over de verwoestingen die de bevers hier aanrichten. Dat is geen inheemse diersoort, werd in de jaren '60 via Alaska ingevoerd. Nu hebben ze daar al lang spijt van, getuige de duizenden bomen die staan te verrotten in spookbossen.
Nadat we door een echt 4x4 bosparcours zijn gereden, rijden we een kilometer of twee drie langs en ten dele ook door een meer, tot we bij een prachtige plek aankomen. Hier maken de chauffeurs (we zijn met 4 jeeps, allemaal Defenders) van wat hout een uitstekende barbecue. En een uur later improviseren ze een allerlekkerste maaltijd. Midden in de natuur.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vond je sexier mèt baard (of hoe noem je die paar stekels!?). Sebastian is genoteerd, die proberen we binnenkort ook uit. Wanneer naar Auckland ;-). Grtz Jo V.