07 januari 2008

SANTIAGO DE CHILI






Op 7 januari vliegen we terug naar Santiago de Chili. Normaal zouden we hier nog een dikke week tijd hebben om de regio te verkennen. Hoog op ons verlanglijstje staat bijvoorbeeld het kleurrijke Valparaiso aan de kust. Maar tja, alles is anders nu we EINDELIJK zicht hebben op een vlucht naar Auckland. Morgen is het zover: we checken voor de zekerheid nog eens op de luchthaven en inderdaad vindt iemand van LAN onze namen op de passagierslijst.
Valparaiso is twee uur busrijden van Santiago. Doen we het of doen we het niet? We beslissen niet het risico te nemen om op de dag van onze vlucht nog een dergelijke uitstap te doen. In plaats daarvan bezoeken we de hoofdstad zelf en besteden we onze laatste Chileense Peso's aan Pisco Sour, koffie van bij de Starbucks (heeeerlijke frapuchino) en completo's.
Pisco Sour, dat is die fameuse cocktail waarvan elke Peruviaan denkt dat Peru hem heeft uitgevonden, maar elke Chileen denkt dat de Pisco een Chileens patent heeft. Dat vraagt om een nadere studie. Wij wikken en wegen en drinken en zingen (na een drietal komt dat vanzelf), maar moeten besluiten dat de Pisco Sour in Peru stukken lekkerder smaakte dan in Chili.
De completo is de nationale straatsnack van Chili. Ingredienten zijn: een broodje, een worstje, geprakte avocado, gesneden tomaten, een pikante mix van pepertjes en uitjes, en verder heel veel saus: mayonaise, ketchup en of moster. Heel erg lekker en heel erg veel smodder: maar goed dat mijn baard er af is.

Geen opmerkingen: